Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Βιωματικό εργαστήριο για το διερευνητικό μοντέλο διδασκαλίας στο Ηράκλειο Κρήτης.


Τη Τρίτη 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε  το βιωματικό εργαστήριο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Pathway στο Ηράκλειο της Κρήτης με θέμα «Το διερευνητικό μοντέλο διδασκαλίας, η χρήση ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού καθώς και τη χρησιμότητα των ψηφιακών βιβλιοθηκών στις ερευνητικές εργασίες (project).» Το εργαστήριο ήταν η συνέχεια του 1ου σεμιναρίου που είχε πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 13 Νοεμβρίου σε συνεργασία της Ελληνογερμανικής Αγωγής με το 1ο και 2ο  Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου. 


Οι 16 εκπαιδευτικοί που έλαβαν μέρος είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της ψηφιακής βιβλιοθήκης "Open Science Resources" ώστε να μάθουν πώς να ανεβάζουν και να κοινοποιούν τις δικές τους εκπαιδευτικές διαδρομές.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε επίσης η δημιουργία μιας συλλογικής εκπαιδευτικής διαδρομής μέσα από τη συνεργασία όλων των συμμετεχόντων με σκοπό την εξοικείωση με τη χρήση του διερευνητικού μοντέλου διδασκαλίας για την οργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριότητες για τους μαθητές τους.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το υλικό της ημερίδας.