Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Διαδικτυακά μαθήματα από το Go-Lab!

Τα ανοικτά και δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από το ευρωπαϊκό έργο Go-Lab "Using online labs in the classroom: an introductory course for teachers” είναι πλέον στη διάθεσή σαςΔηλώστε τώρα συμμετοχή στην πλατφόρμα και μάθετε πως να χρησιμοποιείτε εικονικά και απομακρυσμένα εργαστήρια στην τάξη σας!


Το πακέτο μαθημάτων περιλαμβάνει εισαγωγή σε μεθόδους ανακαλυπτικής μάθησης και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ακόμη, καθοδήγηση πάνω στη δημιουργία και υλοποίηση σχολικών δραστηριοτήτων με βάση την ανακαλυπτική μάθηση και τα εργαλεία που προσφέρει το Go-Lab. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν συγκεκριμένα εικονικά και απομακρυσμένα εργαστήρια όπως για παράδειγμα το εργαλείο ανάλυσης δεδομένων HYPΑTIA, τα ρομποτικά τηλεσκόπια Faulkes, η ψηφιακή βιβλιοθήκη με εικόνες του ήλιου Sun4All, και άλλα. Επομένως έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε!


Το πακέτο μαθημάτων περιλαμβάνει 6 διδακτικές ενότητες και έχει σχεδιαστεί ώστε να διαρκεί 2 μήνες (από 25 Ιανουαρίου μέχρι 7 Μαρτίου 2016). Αν το επιθυμείτε όμως, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ανά πάσα στιγμή και να τα παρακολουθήσετε στο δικό σας ρυθμό. Αν ολοκληρώσετε τουλάχιστον 5 διδακτικές ενότητες θα παραλάβετε το αντίστοιχο πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Go-Lab. Τέλος, όλο το υλικό θα το έχετε στη διάθεσή σας και μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων. Μην περιμένετε – Εγγραφείτε τώρα!