Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ημερίδα "Επιστήμη και Ολυμπιακοί Αγώνες" στην Αρχαία Ολυμπία



Την Τετάρτη 17 Απριλίου διοργανώνεται στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στον Αρχαιολογικό Χώρο Αρχαίας Ολυμπίας Ημερίδα Μαθητικών Δράσεων με τίτλο Επιστήμη και Ολυμπιακοί Αγώνες:«Φυσικώς Αγωνίζεσθαι».
Η ημερίδα διοργανώνεται από τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ04 κα Σπυριδούλα Σκλαβενίτη και ΠΕ11 κ. Γεώργιο Σιακκή, σε συνεργασία με το ΕΚΦΕ Ηλείας. Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και Υποστηρικτές το Ζ’ ΕΠΚΑ και το ΓεΛ. Πελοπίου. 


Πρόγραμμα
Αίθουσα Συνεδριάσεων Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας 
8:30- 9:30 Προσέλευση- Χαιρετισμοί 
9:30- 9:45 "Αρχαία Ολυμπία και Ολυμπιακό Ιδεώδες", Χατζή-Σπηλιοπούλου Γεωργία, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Ζ΄ΕΠΚΑ
9:45- 10:00 "Η Φυσική στον Αθλητισμό", Γρηγοριάδης Σταύρος, καθηγητής ΠΕ11- Χιωτέλης Γιάννης, καθηγητής ΠΕ04
10:00- 10:30 Οι μαθητές έχουν το λόγο- Παρουσίαση μαθητικών δράσεων από το Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας, το Γυμνάσιο Βάρδας, το Γυμνάσιο Ανδραβίδας, το Γυμνάσιο Βουνάργου, το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, το Γυμνάσιο Επιταλίου, το Γυμνάσιο Λεχαινών και το Γυμνάσιο Ν. Φιγαλείας. 

Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ολυμπίας 
12:30-12:45 Μετάβαση στον Αρχαιολογικό Χώρο
12:45- 13:45 Μαθητικές βιωματικές δράσεις στον Αρχαιολογικό Χώρο

Στον ημιυπαίθριο χώρο του Δημαρχείου θα εκτίθενται έργα τέχνης των μαθητών. Συμμετέχουν τα σχολεία: Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας, Γυμνάσιο Βάρδας, Γυμνάσιο Βουνάργου, Γυμνάσιο Γουμέρου, Γυμνάσιο Επιταλίου, Γυμνάσιο Λεχαινών, 1ο Γυμνάσιο Πύργου, ΓεΛ. Πελοπίου, 2ο ΓεΛ. Πύργου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου