Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Η χρήση διαδικτυακών εργαλείων δια βίου μάθησης στη σχολική τάξη για την πραγματοποίηση διαθεματικών δραστηριοτήτων στις φυσικές επιστήμες

Τo Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συμμετέχοντας σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις Ευρωπαϊκών έργων πραγματοποιούν σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή το βιωματικό εργαστήριο:

Η χρήση διαδικτυακών εργαλείων δια βίου μάθησης στη σχολική τάξη για την πραγματοποίηση διαθεματικών δραστηριοτήτων
στις φυσικές επιστήμες.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, 17:00 – 18:30
Χώρος Διεξαγωγής: Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής
Το βιωματικό αυτό εργαστήριο έχει σκοπό να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες την ιδέα της χρήσης Μαζικών Ελεύθερων Διαδικτυακών Μαθημάτων ή αλλιώς MOOCs (Massive Open Online Courses) και να επιδείξει τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη τάξη ώστε να ενισχύσουν την επαφή των παιδιών με θέματα πιο κοντά στα ενδιαφέροντα και την καθημερινότητά τους παράλληλα με το παραδοσιακό μάθημα.
Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου, θα παρουσιαστούν παραδείγματα μαθημάτων (MOOCs) που έχουν ως κύριο στόχο την υποστήριξη της διαθεματικής διδασκαλίας των φυσικών επιστημών μέσα από τη σύνδεση διαφορετικών θεματικών ενοτήτων μέσα στο ίδιο μάθημα. Τα παραδείγματα και οι εκπαιδευτικές πηγές που θα παρουσιαστούν είναι σχεδιασμένες με σκοπό την προώθηση της ανακαλυπτικής μάθησης και να βοηθήσουν τους μαθητές να αντιληφθούν τη σύνδεση μεταξύ διαφορετικών φυσικών φαινομένων και μεταξύ διαφορετικών φυσικών νόμων.
Στο δεύτερο μέρος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν πάνω στην ψηφιακή πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία των παραδειγμάτων που θα παρουσιαστούν στο πρώτο μέρος. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν και να μάθουν τις βασικές λειτουργίες της πλατφόρμας edX (https://www.edx.org/) που έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).
Δηλώσεις συμμετοχής: Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε θερμά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ: https://goo.gl/HXsWN8
Πιστοποιητικό παρακολούθησης: Μετά το πέρας του εργαστηρίου όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Ενδεικτικό πρόγραμμα
·    17:00 – 17:10 Εισαγωγή: Συνδυάζοντας την ανακαλυπτική και τη 
διαθεματική διδασκαλία

·    17:10 – 17:30 Παραδείγματα χρήσης MOOCs στη σχολική τάξη

·    17:30 – 18:20 Δημιουργώντας τα δικά μας MOOC με την πλατφόρμα edX


·    18:20 – 18:30 Συζήτηση – Ανακεφαλαίωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου