Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Το CERN στην Ελλάδα - Το πείραματου αιώνα στο σχολικό εργαστήριο

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Το CERN στην Ελλάδα. Το πείραμα του αιώνα στο σχολικό εργαστήριο» πραγματοποιή8ηκε στην Ελληνογερμανική Αγωγή ένα 5θήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο που περιλάμβανε:

α) διαλέξεις και παρουσιάσεις των ερευνητικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στο CERN από τους ίδιους τους επιστήμονες που δουλεύουν στον επιταχυντή και στους μεγάλους ανιχνευτές ATLAS και CMS

β) αναλυτικές παρουσιάσεις των τεχνικών που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση των σωματιδίων και την ανάλυση των δεδομένων

γ) παρουσίαση διαδραστικών εκπαιδευτικών εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί από ερευνητές του CERN διαθέσιμες στην διαδικτυακή πύλη Learning with ATLAS@CERN σχεδιασμένες για εφαρμογή στη σχολική τάξη.

δ) εργαστήρια στο πλαίσιο των οποίων οι συμμετέχοντες  χρησιμοποίησαν τις εφαρμογές αυτές και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους επιστήμονες αλλά και τους παιδαγωγούς για το πως σχετικά θέματα μπορούν να εισαχθούν αποτελεσματικά στο αναλυτικό πρόγραμμα.

Το σεμινάριο που διοργανώθηκε από την ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Ελληνογερμανική Αγωγή παρακολούθησαν περισσότεροι από πενήντα εκπαιδευτικοί.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου και τις ομιλίες των επιστημόνων εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου