Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Επιμορφωτικό εργαστήριο για το έργο Open Science Resources στο ίδρυμα Ευγενίδου

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Ευγενίδου το 3ο επιμορφωτικό εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου "Open Science Resources".

Πριν την έναρξη του εργαστηρίου οι παρεβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα 5 mini εκθέματα που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου "Science Center To Go" και τα οποία στοχεύουν στη διδασκαλία της φυσικής μέσω της εφαρμογής της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας.


Ο διπλός κώνος

 Το φαινόμενο Doppler

H κίνηση  των μορίων ενός αερίου

Το πείραμα της διπλής σχισμής

Η αεροδυναμική ενός φτερού

Μετά την παρουσίαση οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αποθετήριο του Open Science Resources και να δουν παραδείγματα εκπαιδευτικών διαδρομών που έχουν σχεδιαστεί στο πλαίσιο του έργου αυτού. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε η εκπαιδευτική διαδρομή "Το ηλεκτρομαγνητικό Φάσμα" που είναι βασισμένο στο αντίστοιχο έκθεμα του ιδρύματος Ευγενίδου καθώς και η εκπαιδευτική διαδρομή "Το πείραμα της διπλής σχισμής - Ο κυματοσωματιδιακός Δυϊσμός" που είναι βασισμένη στο αντίστοιχο mini έκθεμα του "Science Center To Go".

Μετά την παρουσίαση του αποθετηρίου έγινε παρουσίαση τόσο του εργαλείου δημιουργίας εκπαιδευτικών διαδρομών όσο και του εργαλείου δημιουργίας αρχείου μεταδεδομένων για τον χαρακτηρισμό εκπαιδευτικών διαδρομών και γενικότερα ψηφιακού υλικού.

Τέλος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι τα εργαλεία που παρουσιάστηκαν προκειμένου να ανεβάσουν στο αποθετήριο του Open Science Resources τις δικές τους εκπαιδευτικές διαδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου